Bærum Viseklubb ble stiftet 5.mai 2000.
Medlemmene er vanlige folk som er glade i viser, allsang og lyrikk. Som amatører har vi moderate krav til det kunstneriske og tekniske nivå, men vi har flere medlemmer som behersker sitt instrument og sin stemme meget bra.

Fra venstre: Unni Mølbach, Grete Andersen, Arne H.Traaen, Rigmor Rovelstad, Ragnhild Pehrson, Erling Nygård, Anne Girmalm, Inge Vabekk, Vivi-Lill Holter, Lita Nerby, Gullbjørg Røisli, Reidar Steffensen, Villy Andersen. Trond Arnesen, trekkspill, er innleid for anledningen.
Bildet er fra mai/juni 2017.


Som medlem er det fint om man kan traktere et instrument så noenlunde og ikke er altfor redd for å stå frem. Det viktigste er evnen til å glede seg ved sang og spill sammen med andre. Vi er for tiden ca.25 medlemmer, og vi vil gjerne ha flere!
Flere av medlemmene spiller gitar, men vi har også munnspill, piano/keyboard, ukulele, mandolin, banjo og fiolin representert. For tiden savner vi først og fremst en bass (gitar).

En helt vanlig dag i klubben.

Vi har klubbmøter kl.1900-2130 andre torsdag i måneden, og kl. 2000-2200 den fjerde, unntatt i påsken, juli/august og ellers som angitt under "Aktiviteter". Møtene finner sted i Kultur­stasjonen i Sandvika, i Løkkeås­veien 2, en særpreget gammel tre-etasjes tømmer­bygning som tidligere har vært både kommunehus og politistasjon.
Vi har et godt samarbeid med Bærum kommune og andre helse-, kultur­institu­sjoner og lag i bygda.

En eller to ganger i året lager vi en vise­fore­stilling og innbyr publikum til et program med viser, allsang, kaker og kaffe.
Noen av oss, gjerne to-tre sammen, opptrer jevnlig for senior­sentra, sykehjem, foreninger, bedrifts­arrange­menter, private fødselsdager o.l., som regel mot et rimelig honorar til klubbkassa.

Klubben er medlem av Norsk Viseforum gjennom Østnorsk Viseforum. Dette gir oss mange fordeler, bl.a. mulighet for deltagelse i større arrange­menter og vise­treff, opplærings­tiltak, nyttig informasjon og fremfor alt mange gode vise­venner over hele landet.

 

Asker og Bærums Budstikke hadde en omtale av klubben den 18.mars 2015: