Sandvika Byfest 25.august 2019

Byfesten ble i år velsignet med godt vær, og det var bra med publikum i BAKgården. Viseklubben stilte med flere av sine venner som fremførte et utdrag av sanger fra høstkabareten 2018. Videoene er ikke perfekte, og noen ble rett og slett mislykket, men det er tross alt amatøropptak. For å starte eller stoppe avspilling, klikk i bildefeltet. Stopp en spillende video før du starter en annen.

Bestemors Flyvevise (Thorbjørn Egner) - Elin

 

 

Visen om været (Thorbjørn Egner) - Villy

 

 

Papegøyevise (Thorbjørn Egner) - Unni

 

 

Dele med dæ (Trygve Hoff) - Arne

 

 

Rorbuvalsen (Trygve Hoff) - Reidar

 

 

Vise tel ho Gudrun (Trygve Hoff) - Vivi-Lill og Reidar

 

 

Fabel (Jakob Sande) - Arne og Reidar

 

 

Bekkestua Bibliotek april 2017

Bærum viseklubb på samarbeidets vinger

 

7 visesangere møtte 50 viseglade tilhørere som kom til foreningen Nordens møte på Bekkestua Bibliotek 24.april.

Programmet var satt opp som en hyllest til Visa i Norden.

7 visesyngende deltakere sang viser fra Danmark, Finland, Sverige, Island og Norge.

 

Publikum smilte fra øre til øre og ble invitert til litt allsang hvor smilet og sangen steg mot taket. Kanskje å overdrive litt, men det var slik følelsen var for dem som stod på scenen og noen fra publikum sa også at de følte det slik.

 

Å formidle viser fra scenen gir visa et eget uttrykk for den enkelte utøver. Hver vise har blitt arbeidet med, først har utøveren funnet en tekst som sier noe til utøveren som vedkommende har lyst til å formidle til andre. Så handler det om å fordype seg i de tekstlige bildene og melodiens ordløse budskap. Din egen måte å formidle teksten på veies opp mot akkompagnementet i form av instrument eller a capella sang, eller litt begge deler. Øvelsen gir en egen glede av gjenklang hos andre utøvere. Når den sitter i kroppen skal en igjen tenke scene. Hvilket scenebilde trenger visa for at du skal samstemme med lytterne?

 

Selvfølgelig blir man ekstra glad når også viselytterne gir tilbakemelding som sitter i egen utøverkropp. Det var dette som skjedde på Bekkestua Bibliotek, og når bibliotekets egen Lasse Christensen gikk rundt med kamera og festet gleden til fotopapir kunne det ikke bedre bli.

 

Bilder fra forestillingen kan du finne

 

her

Sandvika Bibliotek mars 2016


Scannet fra Budstikka 18/3-16.