Bekkestua Bibliotek april 2017

Bærum viseklubb på samarbeidets vinger

 

7 visesangere møtte 50 viseglade tilhørere som kom til foreningen Nordens møte på Bekkestua Bibliotek 24.april.

Programmet var satt opp som en hyllest til Visa i Norden.

7 visesyngende deltakere sang viser fra Danmark, Finland, Sverige, Island og Norge.

 

Publikum smilte fra øre til øre og ble invitert til litt allsang hvor smilet og sangen steg mot taket. Kanskje å overdrive litt, men det var slik følelsen var for dem som stod på scenen og noen fra publikum sa også at de følte det slik.

 

Å formidle viser fra scenen gir visa et eget uttrykk for den enkelte utøver. Hver vise har blitt arbeidet med, først har utøveren funnet en tekst som sier noe til utøveren som vedkommende har lyst til å formidle til andre. Så handler det om å fordype seg i de tekstlige bildene og melodiens ordløse budskap. Din egen måte å formidle teksten på veies opp mot akkompagnementet i form av instrument eller a capella sang, eller litt begge deler. Øvelsen gir en egen glede av gjenklang hos andre utøvere. Når den sitter i kroppen skal en igjen tenke scene. Hvilket scenebilde trenger visa for at du skal samstemme med lytterne?

 

Selvfølgelig blir man ekstra glad når også viselytterne gir tilbakemelding som sitter i egen utøverkropp. Det var dette som skjedde på Bekkestua Bibliotek, og når bibliotekets egen Lasse Christensen gikk rundt med kamera og festet gleden til fotopapir kunne det ikke bedre bli.

 

Bilder fra forestillingen kan du finne

 

her